1. Glasvezel Batts
Verreweg het meest gekochte type zolderisolatiemateriaal is glasvezel, uiterst delicate glasvezels die bestaan uit gerecycled materiaal en zand en er griezelig uitzien als suikerspin. De meest voorkomende vorm die glasvezelisolatie aanneemt, is in matten, grote opgerolde vellen die bij elkaar worden gehouden door een zelfklevende dampremmende laag zoals reflecterende foliedrager of papier.
2. Ingeblazen glasvezelisolatie
Glasvezel komt ook in de vorm van losse opvulling, kleine brokjes verpakt in grote zakken. Deze brokken worden geïnstalleerd dankzij een blaasmachine die de brokken verspreidt om de benodigde ruimtes in te vullen.
Hoewel de algemene perceptie uit een onderzoek uit 1990 was dat ingeblazen glasvezel de R-waarde verliest bij temperaturen onder 20 graden Fahrenheit, is dit sindsdien onjuist gebleken.
3. Ingeblazen cellulose
Cellulose wordt gemaakt van stukjes krantenpapier die in zeer fijne stukjes worden versnipperd. Hoewel dit een heel eenvoudige en kosteneffectieve optie lijkt, wordt cellulose alleen op deze manier gepositioneerd vanwege de marketing in de loop van de jaren. Ingeblazen cellulose is waarschijnlijk de slechtste optie voor isolatie vanwege meer dan een paar redenen. Hier zijn een paar redenen waarom mensen denken dat cellulose een goede optie is (maar waarom dat niet zo is):
Kosteneffectiever – Ondanks dat het een hogere R-waarde heeft dan de meeste glasvezel, is cellulose over het algemeen aanzienlijk goedkoper. In het algemeen kost het inblazen van cellulose u tot 1 / 4e minder dan het inblazen van glasvezel. Ook al is cellulose een zeer kosteneffectieve optie, het is niet voor niets goedkoop …
Chemische behandeling – Blow-in cellulosefabrikanten adverteren graag dat omdat cellulose wordt behandeld met boorzuur, het de activiteit van knaagdieren en insoten z. Dit is gewoon niet waar. De effectiviteit van de hoeveelheid boorzuur in cellulose doet bijna niets om de activiteit van knaagdieren en insecten te voorkomen. Dit is opnieuw een daad van marketing en wordt al vele jaren door cellulosefabrikanten in de hoofden van klanten ingebracht.
4. Spray schuim
Als isolator gaat er niets boven spuitschuim. Het komt in twee varianten – open cel en gesloten cel – de laatste heeft een ongeëvenaarde R-waarde van 7! De vele duidelijke voordelen van het gebruik van sproeischuimisolatie zijn:
Luchtdichte afdichtingen die lang meegaan – Spuitschuim zet snel uit en houdt lucht vast in een gewelfde afdichting. En als het eenmaal op is, blijft het. Terwijl het meeste isolatiemateriaal eens in de tien jaar moet worden vervangen, kan schuim tientallen jaren topprestaties blijven leveren. Je kunt het in wezen instellen en vergeten.
Geen water toegestaan - In aanwezigheid van vocht is schuim in feite anticellulose. Het is absoluut ondoordringbaar voor water.
De bouwschil uitbreiden – Schuim is uniek van alle andere isolatiematerialen omdat het, wanneer het op uw daklijn wordt gespoten, de capaciteit heeft om uw bouwschil uit te breiden, of de fysieke ruimte tussen deendeen deendeen deende gede den geden de gedeen gedeen deen ruimte.